Informatie
Offerte

Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia Sports Tourer Shortlease
Opties
 • Airco
 • Cruise Control
 • Navigatie
 • 16" lichtmetalen velgen
 • Audiobediening op stuurwiel
 • Boordcomputer
 • Bluetooth Telefoon
 • Cruise control
 • Parkeersensoren voor
 • Parkeersensoren achter
 • LED dagrijverlichting
 • Metallic lak
 • Leder bekleed stuurwiel
Omschrijving

Opel Insigina Sports Tourer Business+ Shortlease


Heeft u altijd al gedroomd van een premium auto met een luxe uitstraling? Dan past de Opel Insignia Sports Tourer shortlease perfect in dat plaatje.

Uit de suffige grijze middelmatigheid kwam Opel in 2008 woest omhoog stuiven met de bijzonder geslaagde en fraaie Insignia. Inmiddels is een ingrijpende opknapbeurt op z’n plaats, vooral op het gebied van bedieningsgemak en motoren. Omlaag met die uitstoot.
Dat wij niet de enigen zijn die gecharmeerd zijn van deze grote Opel Shortlease, blijkt uit de harde cijfers: zo’n 600.000 exemplaren vonden reeds een eigenaar. Inmiddels is het momentum er een beetje uit, en dat komt niet alleen doordat de Insignia alweer vijf jaar oud is. Vooral het motorengamma van Opel Shortlease begon wat op leeftijd te raken. De Duitsers zijn dan ook al een tijdje in rep en roer om hun auto’s te voorzien van verse, efficiëntere blokken. Driemaal raden wat wij in deze nieuwste Insignia Shortlease achter onze rechtervoet hebben hangen.

Ja, het is de langverwachte, spaarzame dieselversie met slechts 99 g/km aan CO2-uitstoot. Hij gaat gebukt onder de noemer 2.0 CDTI EcoFlex en is er in twee smaken: 120 en 140 pk. We rijden de laatste, en die bevalt ons prima. Goed, onder belasting zet hij een ietwat dreunende keel op, maar die springt er eerlijk gezegd vooral uit doordat de auto verder zo stil is. Opel Shortlease heeft dan ook aardige stappen gezet op het gebied van verfijning, met een meer solide afwerking en een uitvoerig aangepast onderstel. Een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,25 geeft aan dat deze Insignia uitzonderlijk glibberig is. De stoelen zitten vorstelijk en er is nog altijd meer dan genoeg ruimte. ‘Rustgevend’ is het eerste woord dat ons te binnen schiet als we de rijervaring willen omschrijven.

Waarbij we moeten aantekenen dat je, mocht je onverhoopt toch haast hebben, een beetje zult moeten werken om de gang erin te krijgen. De motor is voldoende levendig zodra de turbo begint te sleuren, maar dat gebeurt pas wanneer het toerental in de buurt van de 2.000 komt. Daaronder is hij wat doods, met als gevolg dat we al snel gevoelsmatig een versnelling te laag blijven rijden om wat makkelijker snelheid te kunnen maken. Dat is jammer, zeker voor een diesel. Onthoud echter dat het blok ruim 1.500 kilo aan Insignia mee moet sleuren, en desondanks weinig dorstig is.

De optische wijzigingen aan de Insignia zijn talrijk, maar niet uitbundig. De carrosserie blijft herkenbaar en oogt toch fris. In het interieur is de bediening er duizendmaal op vooruit gegaan. Weg zijn de hordes knoppen; het nieuwe IntelliLink-systeem (met apps, jaja) laat zich bedienen via het stuur, het touchscreen, je stem of een ‘aanraakcontroller’ op de middenconsole, waarop je – à l’Audi – met je vinger kunt schrijven.

Prachtig allemaal, maar waar de Nederlandse shortleasers vooral blij mee zullen zijn, is de bijtelling: die zit met alle verbeteringen netjes op 20 procent. Ja, dat geldt, met 104 g/km aan uitstoot, ook voor de Insignia Sports Tourer Shortlease.

Vraag hier een offerte aan voor de Opel Insignia Sports Tourer Shortlease.
Soortgelijke auto's
vanaf 795,- p.m.
Vanaf prijs is excl. BTW, op basis van een looptijd van 24 maanden en 10.000 km per jaar.
Benzine, 22% bijtelling
Banden voor alle seizoenen en weersomstandigheden. Het wisselen van banden behoort tot het verleden. Tevens goedgekeurd in alle landen waar winterbanden verplicht zijn.
Voeg met deze optie vervangend vervoer toe. Je hebt dan recht op een vervangende auto na 24uur.
Bel mij terug
Longterm Lease
Opel Insignia Sports Tourer

Wilt u de Opel Insignia Sports Tourer voor een langere periode leasen? Dan kan dat natuurlijk ook! Hetzelfde geldt overigens voor alle andere auto’s die we u hier aanbieden. Bovendien kunt u elke auto helemaal naar eigen wens samenstellen. Daarbij nemen we u zoveel mogelijk uit handen: van offerteaanvraag tot en met de bestelling. Leveren via uw vertrouwde dealer vinden we ook geen enkel probleem.

Verder lezen